Clinic waterpolo door Nederlandse bondscoach Arno Havenga

Niemand minder dan Arno Havenga komt naar Bonaire om onze waterpoloteams clinics te geven tijdens het 5th Bonaire International Waterpolo Tournament! 

Havenga is onlangs gestopt als bondscoach van de Nederlandse damesploeg. Hij heeft in de acht jaar als bondscoach grote successen behaald.

Havenga nam als waterpoloër tweemaal deel aan de Olympische Spelen, in 1996 en 2000. In de competitie speelde Havenga professioneel waterpolo voor ONN Nice. Hij veroverde meerdere landstitels. In Nederland speelde hij onder andere voor ZPB Barendrecht en GZC Donk uit Gouda.

De Rotterdammer gaat nu aan de slag bij de KNZB als technisch manager van zowel de waterpoloheren als -dames.

Tijdens de clinics die Arno Havenga gaf aan de jeugdteams van de waterpolovereniging Barracudas werd er getraind op verbetering van de verschillende technieken. De jeugdteams in de leeftijdsklasse van U10, U12, U14 en U16 konden deze aangeleerde technieken aan het einde van de clinics tonen in de onderlinge oefenwedstrijden.

Ook de volwassen teams die deelnamen aan het toernooi konden zich aanmelden voor de clinics. De nadruk bij deze clinics lag vooral op het verbeten van tactieken. Dit alles om het maximale resultaat in het toernooi te kunnen behalen.

Plaats een reactie