Zwemselectie Bonaire presteert uitstekend tijdens Carifta 2023

Van 5-10 april 2023 vond op Curaçao het prestigieuze toernooi Carifta Aquatics 2023 voor de disciplines wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, open water zwemmen en beach waterpolo plaats.

De Aquatics Federation Bonaire had zes zwemmers geselecteerd die namens Bonaire hier aan mee hebben gedaan: Jules-Jolie Schwager, Eden Lee Schwager, Koen Verhoeven, Jonathan van Meerten, Quinn Divine Dalm en Melissa van Blerk.

Allemaal hebben ze goede races gezwommen en hun persoonlijke tijden flink verbeterd. Op de langere afstanden soms met tientallen seconden! Nooit eerder deden er zoveel zwemmers van Bonaire mee aan dit toernooi. Bonaire heeft hiermee laten zien dat de zwemsport op het eiland volop in ontwikkeling is. Waar (ei)landen om ons heen beschikken over een of meerdere zwembaden om in te trainen, vinden de meeste trainingen van onze zwemmers gewoon plaats in zee. We zijn dan ook erg blij dat we 10 weken lang eens per week in het 25 meter bad van Delfins Beach Resort mochten trainen, zodat er o.a. start en keerpunten geoefend konden worden. Dit heeft zeker bijgedragen aan de het zwemmen van snelle tijden. Al met al was een geweldige ervaring!

Plaats een reactie